Tamborēts lakats

Kazlēna mohērs, tamboradata nr.2, visvienkāršākais tambormusturis pasaulē.
   Pirmkārt, lūdzu, nepievērsiet uzmanību tai biezajai joslai sākuma vidū uz augšu! Tur mēģināju ielaist citu rakstu, kas tomēr nepatika, bet ārdīt šo dziju no tamborējuma ir ļoti grūti. Tāpēc labāk visu izplānot savlaicīgi, lai nav daudz jāārda.
Sākums: aplis no 5 gaisa cilpiņām (gc).
1.rinda: aplī ietamborē * 2 stabiņus (st) ar 1 apmetumu, 2 gc, 2 st, 5 gc, 2 st, 2 gc, 2 st. Tad 3 gc un griežas apkārt.
2.rinda: Iepriekšējās rindas 2 gc lokā (kas starp divu stabiņu grupām) ietamborē atkal *2st, 2 gc, 2 st*. Šī grupiņa veido malas un palīdz pieaudzēt lakatu, lai veidojas trīsttūra forma. Katru rindu nobeidz ar 3 gc, ar kurām apgriežas. Tās veido nelielu robiņu, kurā pēc tam var iesiet bārkstis vai kā citādi dekorēt lakata malas. Tad atkal grupiņa (*2st, 2 gc, 2 st*).    Tad 5 gc un 1 st bez apmetuma iepriekšējās rindas 5 gc lokā. Atkal 5 gc un malas grupa *2st, 2 gc, 2 st*; 3 gc un griežas apkārt.
   Tā turpināt, līdz lakats gatavs.  
   Katrai dzijai ir savs biezums un īpatnības, tāpēc, lūdzu, pievērsiet uzmanību pašam sākumam. Ja šķiet, ka trīsstūris pēc vairākām rindām grib veidoties pārāk plats ("izgāzties uz malām" un vidū veidot vēderu uz augšu), pamēģiniet kaut ko pamainīt. Ja trīsstūris jau sākumā izpletīsies, lakats var iznāks kroplīgs (hipotenūza būs pārāk gara, lakats neturēsies uz pleciem utt.)    Varbūt pirmajā rindā starp malas grupiņām ietamborējiet nevis 5, bet tikai 3 gc.
    Nu - kaut kā tā... pieejiet procesam radoši.
P.S. Šim lakatam sākotnēji bija bārkstis. Tomēr pēc pirmās mazgāšanas tās saķepa un karājās kā dredi. Es tās nomontēju, bet vietā tā arī neko neesmu pielikusi... Manuprāt bārkstis kidmohēram neder - tā ir lieka dzijas izniekošana.
* * *

Komentāri